Quote:
какво е дейстието на тази малка обърната пирамида в голямата пирамида
Ами принципно малката пирамида е обърната към Земята и представлява Ян, женската енергия. Голямата е обърната към небето и представлява Ин.
Тази тръба в средата е пълна с магически кристали, които сами по себе си имат адски силно действие върху енергийния баланс на хората. Структурата на пирамидата е била телепатично предадена на един екстрасенс и всъщност е подарък от вишите светове за нас хората, за да можем чрез пирамидата да засилим медитативните си способности. Ако се медитира в близост до пирамидата, чувствително се подобрява тонуса ни, енергийното ни ниво се покачва, бликаме от сили така да се каже. Има различни големини на пирамидите, всеки модел си има свой обхват на действие ( като радиус) . Не знам дали пропорциите винаги са еднакви, всъщност смятах че са еднакви, но не съм обръщала внимание. Мисля че се малката се пада на половината от голямата.

а ти с какви пирамиди си имал опит?
А колкото до фенг шуй, ами това си е азиатско учение за енергийния баланс и не се отнася само до начина по който подреждаме апартамента си. Принципно става дума за начина по който ни влияят различните цветове, материали, подредба на предметите в едно затворено или отворено пространство. В природата текат енергийни меридиани , които за съжаление се запушват когато построим бетонен блок и се зазидаме или просто си построим колиба. Енергията спира да тече по естествен начин и се запушва. Започва да ни изсмуква. За това е добре, поне тези от нас които живеят в градовете, да се погрижат за фенг щуй в своето жилище. Сега аз лично също съм много хаотична и не си падам по подредени жилища, но става въпрос за тази субтилна енергия която тече в апартаментите ни и която при сички случаи си оказва своето действие.
А фенг шуй в превод означава вятъра и водата и си е доста сериозно учение всъщност, не е просто лиготия за хора които искат да им е готино в къщата. Друг е въпроса че струва адски много пари и примерно един архитект в Хонг Конг си изкарва милиони само заради това че е обучен в тайните на фенг шуй...
Абе не знам, аз много искам да напиша една по-дълга статия, ама правя хиляда неща на веднъж, много зле е това, просто се побърквам. А толкова искам да ви покажа и интервюто което правихме още миналата година с тоя тип с пирамидите, ама просто не мога да се наканя да го преведа и да вкарам субтитрите...