Post new topic Reply to topic  [ 124 posts ] 

Board index : ART : Graphics & Paintings

Go to page Previous  1 ... 3, 4, 5, 6, 7  Next
Author Message
 Post subject: Re: Mac vs Windows OS
PostPosted: Wed Jan 21, 2009 9:54 am 

един приятел ми каза че наркотиците са за тийнейджъри ..по-скоро уиндоус е за тинейжж.. много се кефя как забиват банкоматите. те са с уиндоус НТ... дават доктор уатсон 32 ерор :P

за Мак няма 3д студио има Мая но аз съм свикнал на 3дмакс.. затова имам и уиндоус на него

но следващия ми ще е зверски хакинтош най-вероятно щото искам десктоп да пецкам игрици и не искам да им давам сума ти пари.. по-добре да ги дам за спайс и самолетни билети.. тиро лиро

има много свежи програми за мак

ако не бях с osx щях да съм с ubuntu...

Back to top
 Profile  

PostPosted: Wed Jan 21, 2009 4:55 pm 

unknown wrote:
Muscarin wrote:
Дамммм,няма какво повече да кажа.Жоро каза всичко

А да,забравих най-важното

Всички тези проблеми описани по-горе от мен биха имали някакво оправдание,ако ставаше дума за някой бъгав не добре кракнат Windows. Само дето моя е оригинален!!!! Е тва ако не е абсурд

Проблемите които описваш са по-скоро хардуерни отколкото софтуерни.

И естествено, че мака ще е хипер стабилен. Нали все пак идва готов сглобен.

А когато /не/обикновения PC user започне да сглобява пц и връзва кабелите както му падне, нарежда пръчките памет на късмет.. нещата не вървят и проблема е в Windows.

Проблема със сините след ъпгрейд на паметта идва от неразбирателство м/у дъно и памет или неправилни/ако евентуално са правени някакви/ настройки в BIOS.

Изчезващия OS след връзване на нов хард идва от неправилно конфигуриране в bios-a и/или неправилно свързване на интерфейсни кабели.

Обясняваш ми като на некъв леймър.Много добре знам как да си конфигурирам прозореца,БИОС-а и да си свържа кабелите.Споменах ,че не става дума за Системен диск.Относно рамта,я ми обясни как по-професионално се слагат 2 пръчки от една и съща марка с една и съща честота? :lol:

За да казвам,че има проблем,значи има и със сигурност проблема не е в мен,щото за 10 години работа с комп,все съм понаучил туй-онуй :lol:

Back to top
 Profile  

PostPosted: Thu Jan 22, 2009 3:13 am 

TrAnCe_DaNcE wrote:
flange не знам, нарочно ли не разбираш какво написах?! И нарочно ли ми избегна въпросите относно Мак ОС?

Не ми се е налагало да преинсталирам система на мак, пак ти казвам, машината е на повече от две години, демек от 2006-та и не съм загубил никакво време нито за оптимизация, нито за преинсталиране, а иначе мак идва с инсталационен диск отделно, няма такова нещо, че някой ти бил свършил сам цялата работа преди това, сам си я инсталираш и да, трябва да се настрои системата, но далеч, далеч по-бързо и логично. Написах ти също, винаги, ама винаги първото, което правя, е да оптимизирам пц-то след инсталация, то няма нужда да се споменава дори, даже ти дадох груб пример за интернет сигурността, а много ясно, че ще чета в сайта на производителя на дъното, ще ъпдейтна BIOS-a, ще сваля най-новите драйвери, ще сложа задължителни програмки допълнително за чистене, регистри, дефрагментиране и т.н. и т.н., ще го почистя и от прах даже, много пъти това е единственият проблем за сривове на системата, като ти се задръстят вентилаторите и платките с мръсотия. Сглобявал съм пц-та, сглобявали са ми пц-та и истински специалисти, ползвам компютри от правец 8, после 16, после излезнаха 386, 486, пентиум 90, 100 и т.н. т.н., още си спомням дос командите и как съм едитвал autoexec.bat и config.sys, за да ми тръгва Doom I примерно. Иначе си прав, моя е грешката, че се доверявам и преди известно време реших да ъпдейтна Vista-та и USB-та престанаха да работят, оказва се, че сумати хора са изгърмели, еми навик, колкото и ъпдейти на мак да съм правил, такова нещо изключено, значи какво правиме, чакаме преди всеки ъпдейт да видим дали някой няма да изгърми? Чакаме service pack-ове .. за да се окаже, че пак в определени случаи се влошава положението, а че на легална виста, купена, изведнъж ми излезна съобщение, че е нелегалана версия и трябваше да си хаквам купената виста, след като си имам key, регистрирана и т.н. .. и пак се оказва, че не е единичен случай, ами просто бъг. Еми да, винаги има разрешение на проблемите, но никой не ми плаща изгубеното време. Затова предпочитам мак, защото съм спокоен, че ще спазя сроковете и няма да ме издъни техниката. Иначе знам, има си чар постоянно да се бърника нещо, да се спират процеси и services, променят regisrty и т.н., защото се чувстваме умни и "контролиращи" положението, може пък и това да е нарочно политика, кой знае. Между другото звуковата карта е от 2004 и примерът не е единствен, MOTU също има неразрешени проблеми, M-Audio също, EMU, предполагам и други. И помислете два пъти, преди да ми говорите за цена, защото едно пц със същите характеристика на мак стува същите пари:

The Mac Clone
Custom built PC to order Matched to baseline Mac Pro
Supermicro MBD-X7DWE-O Dual LGA 771 $429.99
Intel Xeon X3360 Yorkfield 2.83GHz x 2 $1109.98
Kingston HyperX 2 GB ECC FB-DIMM $134.99
Seagate Barracuda 320 GB SATA 3.0 $79.99
Sapphire Radeon HD 2600XT 256 MB $34.99
Creative Sound Blaster Audigy SE 7.1 $27.99
Cirago BTA Bluetooth 2.0 + EDR USB $9.99
SYBA 1394a FireWire400 Controller $12.99
SYBA 1394b FireWire800 Controller $29.95
Lite-On DL-DVD Burner $23.99
Lian-Li PC-A71A Aluminum Full Tower $229.99
Thermaltake Toughpower W0155RU $319.99
Keytronic E06101USBC Keyboard $38.99
Microsoft Wheel Mouse Optical OEM $11.99
Microsoft Windows Vista Ultimate $277.49
Total price $2773.33
Price difference $5.67

The above is essentially a baseline Mac Pro replicated using the cheapest minimum required components to build. The difference? A negligible $5.67. Those who claim that they can build "the same" PC for half the price are at this point baseless.

Както и да е, дискусията се превърна в bmw срещу mercedes, а и се говореше за операционни системи, не за хардуер, щом и едното и другото се инсталира и на пц и на мак, за какво повече да си говорим? А да, за цена - от сайта на Apple, Leopard OS X стува 129.00$, от сайта на Microsoft, Windows Vista Ultimate - 319.95$ и тука би трябвало да включиме цените и на всичко допълнително, което се купува, за да работи наистина добре.. Ами сега, какво правиме?

Back to top
 Profile  

PostPosted: Thu Jan 22, 2009 9:34 am 

@ flange
възхищавам се на изчерпателните ти постове и търпението ти! ЕВАЛА! 8)

поздравче за всички мак-юзъри ->  :oops:

Back to top
 Profile  

PostPosted: Thu Jan 22, 2009 10:02 am 

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: за всичко останало има Master Card

Back to top
 Profile WWW 

PostPosted: Thu Jan 22, 2009 10:07 am 

То.. верно го обърнахме на караница :/
Нали уж 'хубави' неща щяхме 'си пишем ?!
Тея аргументи дето ги метате.... все едно обеждавате папата да стане анархист :D
Mac-а е боклук, щото нищо не можеш да му качиш и почни нищо не можеш да му промениш!
Win-a е боклук, щото всичко можеш да му качиш и всичко да промениш!
И двете оси стават за редакция на графики :lol:
Аз викам .. няк'ф компромис... едно Убунту на диск! ... хем яко едитва графика, хем е рийд онли (щото е на диск) :lol:

пп. Поздрав за всички Wюзери с -> http://advokata.data.bg/p/files/downloa ... tealer.exe <-

fullon.data.bg darkpsy1.data.bg darkpsy2.data.bg happyhardcore.data.bg advokata.data.bg

Back to top
 Profile  

PostPosted: Thu Jan 22, 2009 1:29 pm 

Знаете ли вчера, обядвах с един колега от СоФарма, там имат Мако-ве от доста време, даже по разцъках малко след това. И нарочно повдигнах тази тема. Оказва се, че Apple конторлира всеки един софт, където ще трябва да се инсталира на Мак ОС, конторлира и какъв хардуер да се използва. Всичко е много стерилно и не самата ОС е толкова добра, колкото влиянието и надзора от страна на Apple. Това е "по-доброто" на Мак-а. Сещате се, че тази политика не може да се води от МС. Има я въведена само за драйверите и то много пъти хардуера, който добавяш изрично в ръководството пише да потвърждаваш инсталацията на неподписани от МС шофьри. До преди известно време Apple нарочно са използвали чаркове несъвместими с ПЦ. Усетили са се, че губят по този начин, и сега положението вече не е така. Когато си взимаш марково ПЦ, времето, което ще изгубиш е толкова, колкото да направиш windows-a да изглежда така, като ти си свикнал. А нещата за ПЦ-тата които споменаваш, всеки, който има ПЦ от повечко време ги знае от обща култура...

Връзката е много по-сложна от Виста - Юзер. Проблемите, които споменаваш идват от хардуер-драйвери-юзер-Виста. Ъпдейти илизат непрекъснато да оправят проблеми и софтуерни и хардуерни. Ако МС знаят всеки един производител и програмист какво искат да правят то нещата щяха да са розави. Сещаш се, че е невъзможно.

Back to top
 Profile WWW 

PostPosted: Thu Jan 22, 2009 5:05 pm 

Абе някак си това...:

Image

...е доста по-красиво от това:

Image

:lol: :lol: :lol: :lol:

Back to top
 Profile  

PostPosted: Thu Jan 22, 2009 5:49 pm 

Muscarin wrote:
Абе някак си това...:

Това е все едно да кажеш, че блондинките са по хубави от брюнетките. :lol: :lol: :lol:

Back to top
 Profile WWW 

PostPosted: Thu Jan 22, 2009 8:27 pm 

Бе... едното е охапано, другото е отрязано ... :) се в гъз :)
(на бозата поне е цветно :p )
Image
.. тая е стабилно грозна, и е Швабка... (май) , мъ пак е по-добре :D

Ъ.. като си говориме такива шаренийки... на мак-пистолет може ли да се лепне линукс ? Някой пробвал ли е ?
// аре аре.. има яко ябълки тука :)

edit:
Ей са.. сетих са за мускарин, как един път ми каза, че като драсне в гугъл и излизала оная си тема... тъ хората като я видели, кво щели си помислят (превода/преразказа е малко лош)
Тъ си мисла аз са, някой ако търси инфу кво да си свали и се набие в тази тема.... ще си остане без компютър май :D :D :D

fullon.data.bg darkpsy1.data.bg darkpsy2.data.bg happyhardcore.data.bg advokata.data.bg

Back to top
 Profile  

PostPosted: Thu Jan 22, 2009 8:48 pm 

Кое за гугъл бе мен,че не мога да се сетя

Абе отхапаната ябълка е по-стилна ся,онва "нещо" може да е цветно,ма е доста грозно :lol: :lol: :lol:

Back to top
 Profile  

PostPosted: Thu Jan 22, 2009 8:50 pm 

TrAnCe_DaNcE wrote:
Muscarin wrote:
Абе някак си това...:

Това е все едно да кажеш, че блондинките са по хубави от брюнетките. :lol: :lol: :lol:

Не,не съм съгласен....падам си по брюнетки просто :lol: И между другото наистина не харесвам блондинки,ама никак даже

Back to top
 Profile  

PostPosted: Fri Jan 23, 2009 12:58 am 

Ето какво ми се случи току що:

Image

..явно и най-добрите не са перфектни.

Back to top
 Profile  

PostPosted: Sun Feb 01, 2009 12:35 pm 

http://www.youtube.com/watch?v=aeXAcwriid0

Back to top
 Profile WWW 

PostPosted: Sun Feb 01, 2009 1:04 pm 

http://www.youtube.com/watch?v=3CrQjfgv ... xt_from=PL

Mac Kills ! My little child :D

Back to top
 Profile  

PostPosted: Mon Feb 09, 2009 4:06 pm 

Аиде за върлите фенове на Прозореца следната загадка:

дават ми един АТА хард.Разкачам си моя САТА хард който си го ползвам за архив.Имам друг САТА който ми е системен.Прехвърлям разни неща на АТА-та.Разкачвам.Закачвам си моя САТА стартирам и хопааааа,отново изненада.Почва някакъв диск чек,което е нормално.Свършва.Уиндоус се стартира,само дето моя хард първо не излиза като буква и лейбъл както си е бил,второ изобщо не мога да го отворя,3-то в пропертис излиза като някаква шибана RAW File System,дето даже не знам кво значи и четвърто отивам в администратор туулс,диск мениджър и гледам този моя хард стои като цепнат като половината от него изобщо не фигурира като партишън.Айде мозъците да помагат.После ми хвалете Майкрософт и шибаното им отроче

Back to top
 Profile  

PostPosted: Mon Feb 09, 2009 5:49 pm 

Пробвай с Easy Recovery Pro - мисля, че го има на Hiren's CD-то. Един френд се похвали преди време, че фикснал подобен проблем с харда. Иначе е грозно, ако затрие партишъна по тоя начин.

Back to top
 Profile  

PostPosted: Mon Feb 09, 2009 6:42 pm 

Ми точно това се опитвам сега да направя с таз програмка,да спася каквото мога

Back to top
 Profile  

PostPosted: Mon Feb 09, 2009 7:07 pm 

Мускарин... така става като пропускаш да дефрагментираш хардовете ден през ден ... :) а и това явление е често като се мешат сата със сата2 :/
БОЗА Вариант: http://www.cgsecurity.org/wiki/TestDisk (примерно)
Линукс Вариант: Пусни няк'ф линукс (през диск или ю-ес-би за по-лесно), копирай целия партишън някъде /БИНАРНО и форматирай по бавния начин :lol:
//при маунтването (ако е ntfs ползвай руут права)
No OS: Със Хайрънс на дали ще имаш успех, понеже не ползва DMA (ацелерейтнъти драйвъри)
=> Квото бозата ти направи, и папата не може да ти го оправи 8)

Back to top
 Profile  

PostPosted: Mon Feb 09, 2009 7:43 pm 

maneff,дефрагментирам всяка седмица,тва при мен е закон,така,че тва отпада.САТА 1 съм,и тва май отпада.В момента спасявам това което е на видимия партишън.Другата част предполагам ще замине,тъй като не ми я локализира като партишън.От Линукс нищо не разбирам,както казах аз съм музикант не компютърен спциалист:) Ама ша се оправям някак си.Убеден съм че ако имах Мак това нямаше да се случи :x

Back to top
 Profile  

Post new topic Reply to topic  [ 124 posts ] 

Board index : ART : Graphics & Paintings

Go to page Previous  1 ... 3, 4, 5, 6, 7  Next