palimpsest wrote:
абе, въртят ми се разни работи в главата, само не ме яжте като ги кажа...
тея воюващи позиции тип "на нож" не отговарят за представата ми за хармония нещо...
Струва ми се че времената са такива, че всеки се стреми към повече... сърдечност. В ежедневието трудно се закрепва такава (всеки както си го направи де) И тези кътчета (любими плажове, езера, гори и пр.) са точно такива места - на сърдечност, на любов, на сила. Земята е малко дете, обича като малко дете... безусловно! И всички (да, дори мазните дебелаци) се стремят, ако щете несъзнателно към тази нейна любов, понеже рядко можеш да я видиш между хората...
И кво се получи - ние викаме - "марш, тва са си наште места, няма да ги пипате", а те отговарят: "дааа, ама не са само ваши, що пък вие да сте избраните"
Сеш и се?
Сега някой ще каже, че не ги гоним, да заповядат, но да се качат пеша примерно до някоя хубава полянка и да не полагат грозната си архитектура където сварят!
ОК! обаче хората просто не могат! Ама наистина не могат Има нещо сбъркано в цялата работа, а?
И не е добре да поддържаме някаква омраза
Влезте им в положението просто. Без да ги съжалявате де.
мисля че разбирам какво имаш предвид. дори мисля че се съгласявам с това дотолкова, колкото идеята "никой не е специален" или "всички сме развни=>всеки има право на..."
по темата
унищожаването на специфични ландшафти, които специално тук са плажове, благоустроени на времето като къмпинги .... не мога да се съглася!
Нямам против големите лъскави комплекси. Когато те биват изграждани от хора, знаещи какво правят и в съчетание с добронамерени непразноглави инвеститори /а такива има/ се получават места с отлични условия за отдих.
НО!!!
Унищожаването на последните непокътнати и последните различни места за морски туризъм, просто не можем да кажем "ами да ок защо не! този път сигурно ще построят мн якото нещо и ще дойдат всички туристи тука, ще се правят мн пари, всичко ще се поддържа и ..т.н. ...."
Да бяха помислили как да оправят кашата, която са забъркали визирам Съни БиЧ-ч-ч най-вече.
кофти ми е като си помисля, няма да мога да заведа децата си на местата които аз никога няма да забравя