Туко що си дръпнах целия филм от които са взети повечето кадри : "an Inconvinient Truth" - една лекция на Ал Гор - онзи който загуби от буш с по малко от процент на последните избори в щатите. Пак американска му работа ще кажете, но аз съм оптимист че човек който може да бъде следващия президент след буш се е заел с такова послание.
Днеска една приателка ми прати линка, направо ме втрещи. Защото досега си гледахме малко страното време но някакви чичковци ни успокояваха че всичко е в рамките на променливото настроение на нашата планета, но мисля че вече почти всички сме убедени че нещата вече не са толкова естествени.
Филмчето е много яко направено тип Нешънъл по американски с малко предизборна кампания но посочва и много важни точки от въпроса, една от които е че много хора минават прехода от невярващи до отчаяние (sex, drugs & rock and roll) без да се спрат на фазата да направят нещо. Колкото повече от нас правят нещо , толкова по бързо може да стигнем границата от която ще започнем да обръщаме нещата. В нашето общество нещата се случват доста експоненциално, като лавина от камъни. Пада едно камаче то бута едно по-голямо, после трето, четвърто и колкото повече камачета падат, толкова по-голяма става лавината.
Винаги съм смятал че хората които слушат транс са възприемчиви към алтернативното мнение, към природата и грижата ни за нея. Ако всеки един от нас направи нещо малко , това ще се добави към малкото на всички други хора които се опитват да направят нещо. Може да започнем с това да не си зимаме пластмасови торбички от магазина, да си сложим енергоспестяващи крушки, да караме по-малко (и по-пълни) автомобили, да консумираме повече екологични продукти... изобщо кои каквото се сеща да казва, мисля че ще е от полза на всички.
Не си мисля че съм открил топлата вода с пускането на тази тема, но се радвам че мога да поема моето камъче и да го затъркалям надолу. Ситуацията е критична и се сетих за нещо което научих от Кастанеда -когато звяра напада, ти нямаш време нито да се плашиш нито да се двоумиш - имаш време само за деиствие.
Топката е във Вас
Аз отивам да деградантствам и си изгасям лампата (нищо че е неонова)