ех
Nothingk пък и ти!?
на мен ми се стори достатъчно интересно за цяла тема
аз не само ходя но даже минавам през онази част от София веднъж на 3-4 години сигурно - не бих казал че ми е любимо място, но ако на този критерий ще отпадат неща от града ни бая съкращения трябва да има...
изказването ти ми прилича малко на думите на част от управниците ни като искат да катурнат някоя градинка в полза на площад примерно или бизнес център или паркинг или т.н. - обикновено изтъкват, че видиш ли запусната е, малко се посещава (или
въобще не се посещава) разбираш ли.... та се чудя и искам да те питам - всичко ли трябва да бъде каквото ти харесва? Всички ли градинки трябва да са гъз до гъз за да се каже, че са действащи и полезни?
изчетох статията с голям интерес и обстойно разгледах предложените проекти - намирам, че с далеч по-малко средства и с далеч не толкова радикални промени може да се постигне доста по-балансирано решение...
гигантските слънчеви очила видими от самолет изработени от метал и огледално стъкло, приютяващи магазини за цветя, заведения за бързо хранене и детски центрове за забавление ми се струват меко казано неподходящи особено в обкръжаващата ги среда - архитектурни паметници на културата, църква и арабски магазини...
имам чувството, че архитектурата като цяло има нужда да става все по-малко самоцелно
изкуство и все повече това, което трябва да бъде

и е крайно време да спре да премахва дървета все едно са бордюри или дупки в асфалта